Sansa pentru Rolul Vietii – vis, actiune, motor!

”Sansa pentru rolul vietii” este un program de invatare prin experienta pentru copiii din centrele de plasament, inspirat de un proiect similar realizat în SUA de Asociatia Hollywood Heart  (www.hollywoodheart.org), devenit rapid un program de succes pentru ca incorporeaza distractia si educatia prin provocarea creativitatii si a imaginatiei ca elemente cheie.

Prin implicarea copiilor in activitati distractive de grup, proiectul “Sansa pentru rolul vietii” are, printre obiective, dezvoltarea dorintei de implicare si apartenenta la grup si stimularea spiritului de echipa. De asemenea, copiii au sansa de a-si folosi imaginatia in crearea personajului preferat. Copiii invata despre complot, dialog, tematica; sunt ajutati sa isi creeze costume sau accesorii pentru costume, invata despre machiaj si observa cum se folosesc echipamentele de sunet si camerele de filmat, ajuta la decor si, în final, ajung vedete in propriul lor film.

In cadrul workshop-ului de film-making, copiii vor fi stimulati sa isi imagineze ce personaj le-ar placea sa intruchipeze, apoi vor fi ajutati sa isi creeze costume sau accesorii pentru a putea interpreta personajul, urmand ca, in final, sa fie implicati intr-o filmare in care vor avea ocazia sa interpreteze rolul visat, alaturi de alti copii.

Pentru aceasta etapa, echipa YPC va lucra cu profesionisti in domeniul teatru si film. Ca rol practic, experienta le va demonstra ca pentru a ajunge cine isi doresc trebuie sa se implice activ.

Crearea unei oportunitati pe care poate nu ar avea-o altfel, va constitui, pentru beneficiarii proiectului, o influenta mare pe termen lung asupra implicarii lor active in programele de educatie, de creatie, dar si de implicare sociala si apartenenta la grup.

Editia anterioara a fost realizata cu ajutorul unei finantari din partea Uniunii Europene.

Iata rezultatul:

 

Ne dorim sa continuam acest proiect de impact si in alte centre de plasament si pentru asta avem nevoie de sustinerea ta!

Implica-te!